Dýně s arašídy a tofu

Dnes jsem zaimprovizoval a povedlo se mi vytvořit docela chutné jednoduché jídlo:

IMAG0347

  • 1/2 dýně Hokkaidó
  • 1 kostka Tofu (cca 200g)
  • hrst arašídů
  • 4 ČL ghí nebo olivového oleje (veganská varianta)
  • 2 dl vody
  • čerstvá máta
  • římský kmín mletý
  • kardamom
  • paprika mletá
  • zázvor mletý
  • sůl

Dýni nakrájejte na kostky. Ve větším hrnci rozpalte ghí a dýni na něm pár minut restujte za stálého míchání. Zalijte vodou a přivedťe k varu. Tofu nakrájejte kostky a přidejte do hrnce spolu s arašídy. Osolte a okořeňte kmínem, kardamomem, paprikou a zázvorem. Jakmile se voda dostatečně vyvaří a směs zhouste (z dýně se udělá taková kaše jako když rozvaříte brambory), přihoďte nasekané lístky máty a zamíchejte.

Já jsem ve finále přidával ještě sušená BIO rajčata (na fotce), ale ta se moc nehodí – jsou hodně slaná – eventuálně jsem je měl přidat dřív, aby změkla, možná by pak byla chuť plnější a také by nebylo potřeba moc solit.

This entry was posted on Friday, October 4th, 2013 at 18:53 and is filed under Vaření. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply